Iris

Iris Stekelenburg-van Halem

Opleiding

Iris volgde de voormalige Frederik Muller Akademie voor Boekhandel en Uitgeverij in Amsterdam, het huidige Instituut voor Media en Informatie Management (MIM) aan de hogeschool van Amsterdam.

Ze koos de richting Marketing/management, Educatieve Informatie-voorziening en studeerde af in 1990.

Eerste baan: NBLC

Iris schreef haar scriptie over Blits, gesproken blad voor verstandelijk gehandicapten.
Dit deed ze in opdracht van het Nederlands Bibliotheek en Lektuur Centrum (NBLC, nu ook Biblion) in Den Haag. Hier liep ze stage bij de afdeling Marketing, wat uitmondde in haar eerste baan.

En verder... WEKA

Vervolgens kwam Iris als redacteur terecht bij WEKA in Amsterdam. Hier droeg zij zorg voor de losbladige technische hobby-uitgaven. Vooral aan het videohandboek werkte zij met veel plezier.

naslagwerken

BOOOM

Bij BOOOM redigeerde Iris vele schoolboeken voor het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, basis- en volwassenen educatie. Vakgebieden: verzorging, horeca, facilitaire dienstverlening, economie, administratie, natuur- en wiskunde.

Bijzonder was de redactie van de serie AVMB. Beroepsvoorbereidende boeken voor jongvolwassenen die zeer veel moeite met lezen en leren hebben.

De educatieve uitgeverij BOOOM bestaat niet meer. De fondsen zijn overgenomen door onder meer Edu’Actief Meppel en NijghVersluys Baarn, nu ThiemeMeulenhoff Amersfoort.

Zelfstandig

September 1996 is Iris begonnen als free lance tekstschrijver/redacteur. In 1997 schreef zij zichzelf in als zelfstandige bij de Kamer van Koophandel.