Bea

Bea Lutje Schipholt

Opleiding en eerste baan

Bea Lutje Schipholt studeerde net als Iris in 1990 af aan de Frederik Muller Akademie voor Boekhandel en Uitgeverij (tegenwoordig het Instituut voor Media en Informatie Management (MIM) aan de hogeschool van Amsterdam. Bea koos de afstudeerrichting Redactie/productie en kon meteen aan de slag bij haar stagebedrijf, uitgeverij Elmar B.V. in Rijswijk. Daar was ze gedurende drie jaar verantwoordelijk voor de redactie van sport-, reis- en sprookjesboeken.

En verder... Spanje

In 1994 verhuisde Bea naar Spanje. Daar werkte ze vier jaar als redacteur en journalist bij het regionaal verschijnende Nederlands weekblad "Hallo" en deed ze vier jaar de administratie en publiciteit van evolutionair centrum El Bloque.

Zelfstandig

In 2003 startte Bea haar eigen bedrijfje ‘Palabras’ op en sindsdien werkt ze als journalist, redacteur en vertaler voor opdrachtgevers in zowel Nederland als Spanje. De belangrijkste opdrachtgevers zijn weekblad ‘de week’ in Spanje, voor wie ze artikelen over de Spaanse cultuur en natuur schrijft, en ABC Redactie, voor wie ze de redactie doet van educatieve methodes en tijdschriften. Ook vertaalt Bea teksten van het Spaans en het Engels naar het Nederlands.

Voor meer informatie:
Palabras
Partida de la Cava 35
03111 Busot (Alicante)
Spanje
Tel: 0034 96 569 9269
Bealschipholt@gmail.com